Doneer voor de kinderen van de dodelijke landslide in Italië

Gepubliceerd op 30 november 2022 om 17:36

Italië heeft de noodtoestand uitgeroepen nadat ten minste één persoon is omgekomen toen hevige regenval zaterdag een aardverschuiving veroorzaakte op het Italiaanse vakantie-eiland Ischia.

Zondagochtend zijn nog 10 mensen vermist, zijn 8 mensen gered en zijn 209 anderen geëvacueerd uit het gebied waar de aardverschuiving plaatsvond, vertelde het bureau van de prefectuur Campanië aan CNN.

De Italiaanse premier Giorgia Meloni kondigde zondag in een verklaring de noodtoestand aan vanwege wat zij 'uitzonderlijke overstromingen en aardverschuivingen' noemde.

Het voorziet in € 2 miljoen ($ 2.082 miljoen) aan hulp en bijstand aan de lokale bevolking die door de aardverschuiving is getroffen en is vanaf zaterdag van kracht geworden, voegt de verklaring toe.

Zoek- en reddingsoperaties waren aan de gang in het kleine stadje Casamicciola Terme en er werden versterkingen gestuurd vanuit Napels, zei de Italiaanse brandweer, maar de weersomstandigheden bemoeilijkten de zoektocht, vertelde de Italiaanse afdeling Civiele Bescherming zaterdag aan CNN.

De operaties werden gecoördineerd door de prefectuur Napels, vertelden de autoriteiten aan CNN. Zeventig brandweerlieden zijn momenteel op het eiland aanwezig om te helpen bij de zoek- en reddingsacties, zei de Italiaanse brandweer in een tweet.

DONEER HIER 

Bron: CNN


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.